Zanimljivosti

I-STRATEGIJA

I-STRATEGIJA - fotka - povećana

...preuzmi OVDJE.

BROŠURA ICM VU

Brošura ICM-a

Brošuru preuzmi OVDJE.

Naši donatori:

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Vukovar

grad vukovar

Ministarstvo socijalne politike i mladih

logo mspm 1

ICM Centri

   

logo-icm  logo eryica

Saznaj više o Europskoj Uniji

euinfoos

pronilogoInfo centar za mlade Vukovar projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

O nama / Kontakti

Što je ICM?
I – informativni → informiranje, savjetovanje, obrazovanje
C – centar → na jednom mjestu, različite informacije, na različite načine
M – za mlade → od 15 do 30 godina

dsc03556Info Centar za mlade zamišljen je kao jedinstveno mjesto, fizički prostor dostupan svim mladima, koji će im moći ponuditi kvalitetan, raznolik i prije svega njima potreban sadržaj.
Info-centar za mlade Vukovar nalazi se ulici 204. vukovarske brigade 43 (nekadašnja picerija Croatica). Radno vrijeme je svakim radnim danom od 11 do 16 sati. U to vrijeme mladi mogu posjetiti i koristiti mogućnosti koje Info-centar nudi:

- pročitati dnevni tisak
- „prosurfati“ internetom, „skinuti“ nešto ili isprintati
- koristiti se literaturom i kopirati ukoliko je nešto interesantno
- koristiti se knjižnicom ICM-a
- saznati nešto više o Europskoj uniji
- sudjelovati u radionicama i predavanjima na različite teme, kao što su: kako napisati životopis, zamolbe, kako se ponašati na intervjuu za posao, kako pretraživati internet, razviti komunikacijske i ostale životne vještine...
- informirati se o radu pojedinih udruga kroz izložene promotivne materijale i njihove prezentacije, te se po želji uključiti u njihove aktivnosti ili samo sudjelovati u događanjima
- sudjelovati u raznim parlaonicama i diskusijama
- pitati sve što vas zanima, tražiti savjet, riješiti neki osobni problem

informiraj seIsto tako, možete nazvati telefonom na broj 032/450-106, ili nam poslati mail s vašim pitanjem, problemom, prijedlogom ili idejom  na adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   Odgovor ćete dobiti u što kraćem roku, a najduže u roku 3 dana (ovisno i o sadržaju vašeg maila), što svakako uključuje i povjerljivost podataka i sadržaja vaših upita.
 
Ima tu još mnogo toga, korisnih i zanimljivih stvari, za svakog ponešto, a može ih biti još i više ako se i vi uključite. I što je najvažnije, možete pronaći sebe i raditi ono što volite i znate, možete razviti neke svoje vještine i naučiti nešto novo, možete upoznati nove ljude i otvoriti si nove mogućnosti. Možete volontirati.

 

INFORMACIJE → IZBOR → SUDJELOVANJE

Gdje i na koji način tražiti informacije; kako iz mnoštva ponuđenih informacija pronaći onu koju trebamo i kako je prilagoditi svojim potrebama i situaciji; od koga tražiti savjete o sitnim ili krupnijim problemima,...?  Različite i kvalitetne informacije pomažu mladim ljudima donijeti određene odluke ili ih usmjeravaju aktivnom djelovanju. Takve informacije omogućavaju i potiču vlastite izbore u organiziranju osobnog življenja.

Info-centar za mlade Vukovar usmjeren je na opće informiranje mladih i prilagođava se svim pitanjima i potrebama mladog čovjeka.  Info-centar za mlade Vukovar djeluje na području grada Vukovara, usmjeren na sve mlade u dobi između 15 i 30 godina. Prilagođen je onima koji nemaju mogućnosti za istraživanje informacija, kao i onima kojima su postojeće mogućnosti nedovoljne. Info-centar pruža mladima raznovrsne informacije na jednom mjestu, kao i mogućnost stjecanja vještina u pronalaženju istih.

Područja informiranja mladih u skladu su s Nacionalnim programom djelovanja za mlade i grupirana kako slijedi:

-obrazovanje i informatizacija
-zapošljavanje i poduzetnišvo
-socijalna politika prema mladima
-zdravstvena zaštita i reprodukcijsko zdravlje
-aktivno sudjelovanje mladih u društvu
-kultura mladih i slobodno vrijeme
-mobilnost, informiranje i savjetovanje

     * Info-centar za mlade pruža i usluge komplementarne osnovnom informiranju i savjetovanju, kao što su obrazovanje o različitim temema, pomoć pri organizaciji i provedbi projekata, i dr.

     * Također, Info-centar učiniti će dostupnima informacije i informacijske materijale iz različitih izvora (organizacija civilnoga društva, javnih institucija, udruga građana, komercijalnih usluga i dr.) koji promoviraju aktivnosti i mogućnosti dostupne mladima, te koji svojim radom podupiru mlade ljude.

     * Pri pružanju usluga, korisnicima Info-centra je omogućen osobni izbor, te zajamčeno poštivanje njihove autonomije i privatnosti.

  Informacije i savjetovanje mladima dostupni su:                      

-izravnim kontaktom u prostoru Info-centra,
-kroz dokumentirane informacije (knjige, letke, video zapise),
-telefonom,
-elektroničkom poštom (E-mailom), putem web stranice, na Facebook profilu pod imenom Info-centar Za Mlade Vukovar
-kroz organizirane radionice i predavanja,  

Rad Info-centra za mlade temelji se na suradnji s drugim udrugama, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima, te na uključivanju volontera. 

Info-centar otvoren je za sve mlade ljude bez izuzetka i bez prethodne najave.

Budi aktivan u zajednici...prijavi se za volontera ICM-a...skupa sa nama kreiraj programe za mlade...

  proni2proni3

    DOBRO DOŠLI NA STRANICU I U   PROSTOR INFO-CENTRA !!! 

 

Info Centar za mlade Vukovar je projekt PRONI Centra za socijalno podučavanje

  Post your comments...

  Informacije

  vremenskaprognoza

  Vremenska prognoza

   

   

   

  pomoc

  Hitna pomoć Vukovar

  032/441-298

   

   

   

  policijskapostajavukovar

  policijska postaja Vukovar

  032/342-132

   

   

   

  eljeznickikolodvor

  željeznički kolodvor

  060/333-444

  autobusnikolodvor

  autobusni kolodvor
  060/337-799

   

   

   

   

  Najava događaja

  Nema događanja

  Kalendar

  Studeni 2019
  P U S Č P S N
  28 29 30 31 1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 1

   knjiznica

  Partneri

  Potraži nas na fejsu

  facebook 

  eurodesklogo eyp1gzm

  HZZ - ponuda poslova

  Hrvatski zavod za zapošljavanje

  Pregled slobodnih radnih mjesta
  • Opis posla: LABORATORIJSKI TEHNIČAR/LABORATORIJSKA TEHNIČARKA, Kategorija: ZDRAVSTVENI, PRIRODOSLOVNI I BIOTEHNIČKI STRUČNJACI, Rok za prijavu: 02.12.2019, Mjesto rada: VINKOVCI, Općina: VINKOVCI, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: SPREMAČ/ICA, Kategorija: JEDNOSTAVNA PRODAJNA I USLUŽNA ZANIMANJA, Rok za prijavu: 28.11.2019, Mjesto rada: NUŠTAR, Općina: NUŠTAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: VODITELJ/VODITELJICA RAČUNOVODSTVA, Kategorija: STRUČNJACI IZ DRUŠTVENOG, HUMANISTIČKOG I UMJETNIČKOG PODRUČJA, Rok za prijavu: 29.11.2019, Mjesto rada: VINKOVCI, Općina: VINKOVCI, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: OPIS POSLOVA: POMOĆNI RADOVI U GRAĐEVINI., Kategorija: JEDNOSTAVNA GRAĐEVINSKA, PROIZVODNA I TRANSPORTNA ZANIMANJA, Rok za prijavu: 28.11.2019, Mjesto rada: VUKOVAR, Općina: VUKOVAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: OPIS POSLOVA: RAČUNOVODSTVENI POSLOVI., Kategorija: STRUČNJACI IZ DRUŠTVENOG, HUMANISTIČKOG I UMJETNIČKOG PODRUČJA, Rok za prijavu: 25.11.2019, Mjesto rada: VUKOVAR, Općina: VUKOVAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  ICM Vukovar