Zanimljivosti

I-STRATEGIJA

I-STRATEGIJA - fotka - povećana

...preuzmi OVDJE.

BROŠURA ICM VU

Brošura ICM-a

Brošuru preuzmi OVDJE.

Naši donatori:

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Vukovar

grad vukovar

Ministarstvo socijalne politike i mladih

logo mspm 1

ICM Centri

   

logo-icm  logo eryica

Saznaj više o Europskoj Uniji

euinfoos

pronilogoInfo centar za mlade Vukovar projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

Jeste li čuli za tvrtku Infinum?

OBJ.-infinum-logo-zid

Tvrtka Infinum kao primjer svim poslodavcima: Nudi besplatni tečaj za studente, a onima najboljima i posao! Tvrtku Infinum su 2005. osnovali studenti Matej Špoler i Tomislav Car, a danas je uspješna softverska tvrtka, konkurentna na svjetskom tržištu. 

Ono što Infinum razlikuje od većine jest projekt Infinum Student Academy koja studentima pruža brojne prilike u svijetu programiranja i digitalnog dizajna. Time pokazuju angažiranost i volju da studentima omoguće praktični rad, ali i stjecanje znanja iz prve ruke od vrhunskih mentora koji su mahom stručnjaci u svom poslu.

ČIME SE BAVI TVRTKA?

Tvrtka se bavi razvijanjem aplikacija za klijente iz financija, zdravstva, turizma, telekomunikacija te medija, a njihovo sjedište se nalazi u Zagrebu.

Studentski portal mojfaks.com je razgovarao s Katarinom Šarlijom, koordinatoricom ovog projekta kako bi saznao što se sve odvija na spomenutom besplatnom tečaju Infinum Student Academy.

Nakon završenog tečaja studenti samostalno izrađuju mobilne aplikacije ili web stranice

236407635565151

Kako kaže Katarina Šarlija, ovaj besplatni tečaj pokrenut je 2015. te su inicijalno započeli s Android, iOS i Ruby on Rails tečajevima dok su u 2016. pokrenuli tečaj digitalnog dizajna. Prema riječima koordinatorice projekta, najveći uspjeh i ponos Academyja su diplomanti kojih trenutno ima oko 80.

"Academy nam se pokazao kao izvrstan onboarding alat, a svakodnevna potvrda za to su nam 20 studenata koji su nakon završenih tečaja ostali raditi kod nas. Važan nam je doprinos zajednici jer ne želimo i nije nam isplativo čekati da se obrazovni sustav prilagodi potrebama tržišta rada. Često ističemo vlastiti doprinos zajednici jer želimo da u svijetu budemo prepoznati kao konkurentni u IT industriji pa iz tog razloga redovno pišemo članke o tehnologijama, objavljujemo open-source materijale, pričamo na konferencijama i drugo", objašnjava koordinatorica projekta.

U praktičnom radu studentima pomažu profesori i mentori, a tijekom tečaja naučit će programirati ili dizajnirati. Glavni cilj je da student nakon završenog tečaja može samostalno napraviti web stranicu ili mobilnu aplikaciju, a ako je suditi po povratnim informacijama, čini se kako praktični rad studente najviše i veseli.

Ocjene s u indeksu nisu uvjet za pohađanje tečaja, ali prijamni ispit jest!

U ovoj tvrtki znaju da ocjene nisu mjerilo znanja stoga im nije važno što piše u indeksu studenata koji žele pohađati tečaj rezultati s prijemnog ispita za Academy.

Za tečaj digitalnog dizajna bitan je portfolio radova studenata.

Kao što su i sami rekli, Infinum ne može čekati da obrazovni sustav odgovori na potrebe tržišta rada pa najvećim nedostatkom fakulteta u Hrvatskoj smatraju nemogućnost praćenja realnih potreba tržišta i novih tehnologija.

606449349769805

Iskustvo studentice koja je ostala raditi u Infinumu, kao i više infomracija pročitajte OVDJE.

 

Izvor: mojfaks.com

  Post your comments...

  Informacije

  vremenskaprognoza

  Vremenska prognoza

   

   

   

  pomoc

  Hitna pomoć Vukovar

  032/441-298

   

   

   

  policijskapostajavukovar

  policijska postaja Vukovar

  032/342-132

   

   

   

  eljeznickikolodvor

  željeznički kolodvor

  060/333-444

  autobusnikolodvor

  autobusni kolodvor
  060/337-799

   

   

   

   

  Najava događaja

  Nema događanja

  Kalendar

  Studeni 2019
  P U S Č P S N
  28 29 30 31 1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 1

   knjiznica

  Partneri

  Potraži nas na fejsu

  facebook 

  eurodesklogo eyp1gzm

  HZZ - ponuda poslova

  Hrvatski zavod za zapošljavanje

  Pregled slobodnih radnih mjesta
  • Opis posla: LABORATORIJSKI TEHNIČAR/LABORATORIJSKA TEHNIČARKA, Kategorija: ZDRAVSTVENI, PRIRODOSLOVNI I BIOTEHNIČKI STRUČNJACI, Rok za prijavu: 02.12.2019, Mjesto rada: VINKOVCI, Općina: VINKOVCI, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: SPREMAČ/ICA, Kategorija: JEDNOSTAVNA PRODAJNA I USLUŽNA ZANIMANJA, Rok za prijavu: 28.11.2019, Mjesto rada: NUŠTAR, Općina: NUŠTAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: VODITELJ/VODITELJICA RAČUNOVODSTVA, Kategorija: STRUČNJACI IZ DRUŠTVENOG, HUMANISTIČKOG I UMJETNIČKOG PODRUČJA, Rok za prijavu: 29.11.2019, Mjesto rada: VINKOVCI, Općina: VINKOVCI, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: OPIS POSLOVA: POMOĆNI RADOVI U GRAĐEVINI., Kategorija: JEDNOSTAVNA GRAĐEVINSKA, PROIZVODNA I TRANSPORTNA ZANIMANJA, Rok za prijavu: 28.11.2019, Mjesto rada: VUKOVAR, Općina: VUKOVAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: OPIS POSLOVA: RAČUNOVODSTVENI POSLOVI., Kategorija: STRUČNJACI IZ DRUŠTVENOG, HUMANISTIČKOG I UMJETNIČKOG PODRUČJA, Rok za prijavu: 25.11.2019, Mjesto rada: VUKOVAR, Općina: VUKOVAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  ICM Vukovar