Zanimljivosti

I-STRATEGIJA

I-STRATEGIJA - fotka - povećana

...preuzmi OVDJE.

BROŠURA ICM VU

Brošura ICM-a

Brošuru preuzmi OVDJE.

Naši donatori:

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Vukovar

grad vukovar

Ministarstvo socijalne politike i mladih

logo mspm 1

ICM Centri

   

logo-icm  logo eryica

Saznaj više o Europskoj Uniji

euinfoos

pronilogoInfo centar za mlade Vukovar projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

Želite više uspjeha u učenju? Evo kako!

ucenik

Ako ste među onima kojima tek predstoji bitka za bolje ocjene, evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći. Naravno, najlakše bi bilo sada tugovati nad propuštenim i jadikovati u stilu 'Zašto nisam učio/la kad je trebalo' i zavidjeti sretnicima sa super ocjenama koji već planiraju ljetne praznike. Iz svoje kože ne možeš, zato odmah kreni u akciju!

Obavezno napravi plan učenja, a gradivo koje moraš svladati podijeli po danima. Bitno je da se pridržavaš tog rasporeda da ne bi došlo do gomilanja materijala koji nećeš uspjeti prijeći. Ostavi si dovoljno vremena za učenje, posebno ako se radi o nekom ne baš dragom predmetu.

Motiviraj se za učenje! Možda ti pomogne ako u nekom gradivu pronađeš barem nešto što ti je mrvicu zanimljivo. Ili ako to ne pomaže, neka ti motiv bude bezbrižno ljeto bez učenja i zvocanja staraca. Druge nema!

Možda ti pomogne metoda mentalnih mapa - dakle, crtaj, zapisuj najvažnije natuknice i sve to stavi na jedan papir. Umjesto da podcrtavaš riječi, od knjiga radiš skripte i beskonačno iščitavaš tekst koji trebaš zapamtiti, na mentalnoj mapi, bijelom papiru formata A4, napravi crtež s ključnim riječima i simbolima koji te asociraju na pročitano gradivo. Iznenadit ćeš se time koliko je neke stvari mnogo lakše zapamtiti ako ih povežeš uz nekakvu sličicu nego ako ih samo učiš napamet. Od koristi može biti i slaganje zanimljivih rečenica čija će početna slova dati određeni logični pojam ili poredak.

Jesi li isprobao/la kartice za učenje? Još jedna dobra fora su i kartice s informacijama koje ti je teško memorirati. Dakle, takve informacije ispiši na kartice, a potom ih zalijepi na različita mjesta po kući i, kad prolaziš, čitaj.

Učenju novih sadržaja može pomoći i ako koristiš markere, boje ili ljepljive papiriće'post it'. Različite boje označavaju stupanj važnosti gradiva (npr. žuta: najmanje važno, zelena: važno, crvena: najvažnije).

Fokusiraj se na učenje! Drži se podalje od omiljenih nam napravica poput mobitela, TV-a, računala… Jer ako stalno očekuješ nekakav poziv, SMS i skačeš na svaki zvuk zvona na mobitelu, nemaš šanse za efektivno učenje.
Timski rad - pozovi prijateljicu ili prijatelja neka te izrešeta pitanjima. Za to ti mogu poslužiti i starci ili brat/sestra.

Izvor: tportal.hr

  Post your comments...

  Informacije

  vremenskaprognoza

  Vremenska prognoza

   

   

   

  pomoc

  Hitna pomoć Vukovar

  032/441-298

   

   

   

  policijskapostajavukovar

  policijska postaja Vukovar

  032/342-132

   

   

   

  eljeznickikolodvor

  željeznički kolodvor

  060/333-444

  autobusnikolodvor

  autobusni kolodvor
  060/337-799

   

   

   

   

  Najava događaja

  Nema događanja

  Kalendar

  Prosinac 2019
  P U S Č P S N
  25 26 27 28 29 30 1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31 1 2 3 4 5

   knjiznica

  Partneri

  Potraži nas na fejsu

  facebook 

  eurodesklogo eyp1gzm

  HZZ - ponuda poslova

  Hrvatski zavod za zapošljavanje

  Pregled slobodnih radnih mjesta
  • Opis posla: IZVOĐENJE NASTAVE MATEMATIKE OD 5. DO 8.RAZREDA , Kategorija: PROFESORI, NASTAVNICI I STRUČNJACI ZA OBRAZOVANJE, Rok za prijavu: 19.12.2019, Mjesto rada: PRIVLAKA, Općina: PRIVLAKA, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: IZVOĐENJE NASTAVE ENGLESKOG JEZIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI. , Kategorija: PROFESORI, NASTAVNICI I STRUČNJACI ZA OBRAZOVANJE, Rok za prijavu: 19.12.2019, Mjesto rada: PRIVLAKA, Općina: PRIVLAKA, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: ADMINISTRATOR/ICA, Kategorija: UREDSKI I ŠALTERSKI SLUŽBENICI, Rok za prijavu: 14.12.2019, Mjesto rada: VOĐINCI, Općina: VOĐINCI, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: UČITELJ/UČITELJICA GEOGRAFIJE - NASTAVA NA SRPSKOM JEZIKU I PISMU, Kategorija: PROFESORI, NASTAVNICI I STRUČNJACI ZA OBRAZOVANJE, Rok za prijavu: 19.12.2019, Mjesto rada: VUKOVAR, Općina: VUKOVAR, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  • Opis posla: - VOZAČ TERETNOG VOZILA S PRIKOLICOM NA RELACIJI BIH - HRVATSKA, Kategorija: VOZAČI MOTORNIH VOZILA, POKRETNIH STROJEVA I BRODSKA POSADA, Rok za prijavu: 31.12.2019, Mjesto rada: ŽUPANJA, Općina: ŽUPANJA, Županija: VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

  ICM Vukovar